Miten jäteastia tulisi sijoittaa tontilla?
Suosittelemme jäteastian sijoittamista mahdollisimman lähelle tontin rajaa tien viereen ja näin ollen mahdollistaa kuljettajalle esteetön pääsy astialle. Esteettömän pääsyn järjestäminen astialle kuuluu asiakkaan velvollisuuksiin. Esimerkiksi edessä oleva auto, pihalla vapaana kulkeva koira tai liian painava astia voivat estää kuljettajan pääsyn astialle, jolloin käynnistä veloitetaan á-hinta ilman jätteenkäsittelymaksua. Jäteastian sijoituksessa kannattaa tarkistaa kuntakohtaiset määräykset, joissa voi olla määriteltynä hyvinkin tarkkaan astian sijoitus.

Miksi jäteastia tyhjennettiin sovitusta päivästä poikkeavana päivänä?
Tyhjennyspäivä saattaa vaihdella yhdestä kahteen päivään. Muutoksia tyhjennyspäivään voivat aiheuttaa arkipyhät, kalustorikot ja sairaustapaukset. Pitkien pyhien aikana kannattaa varautua tyhjennyspäivän muuttumiseen ja jäteastia kannattaakin sijoittaa tyhjennyspaikkaan hyvissä ajoin ennen normaalia tyhjennyspäivää. Pyrimme tiedottamaan poikkeusaikatauluista internetsivuillamme tarpeen tullen.

Voiko jäteastian tyhjennysväliä muuttaa?
Kunnan tai kaupungin jätehuoltomääräyksissä on määritelty jäteastioiden suositellut ja pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit. Jätehuoltomääräysten puitteissa voi tyhjennysrytmin muutokset ilmoittaa toimistollemme. Joissain tapauksissa kunnalta tai kaupungilta voi hakea jätehuoltomääräyksissä määritellyn tyhjennysvälin pidentämistä. Useimmiten tähän on syynä vähäinen kertyvän jätteen määrä tai lajittelu.

Mitä tietoja tarvitaan, kun tilaan jätehuoltopalveluita?
Tilausta varten tarvitaan asiakkaan tiedot tilauksen yksilöimiseksi, yksityisasiakkailta henkilötunnus ja yrityksiltä Y-tunnus. Lisäksi tarvitaan kohteen osoite, jossa palveluamme tarvitaan ja yhteyshenkilö kohteessa. Myös laskutustiedot ovat oleelliset, mikäli ne poikkeavat kohteen osoitteesta. Yrityksiltä tarvitaan laskutustiedoissa myös verkkolaskutustiedot, mikäli yritys vastaanottaa verkkolaskuja.

Miksi minun tulee ilmoittaa henkilötunnukseni tilatessani palveluitanne?
Tarjoamiemme palveluiden sopimukset ovat aina henkilökohtaisia, henkilötunnuksen avulla tilauksenne yksilöidään ja näin varmistetaan, ettei kukaan muu tilaa palveluita nimissänne.

Voiko joku muu tilata palveluita tai tehdä muutoksia olemassa olevaan sopimukseeni?
Sopimukset ovat aina henkilökohtaisia ja siksi vain te itse voitte tehdä muutoksia tilaamiinne palveluihin tai tehdä lisätilauksia. Tarvittaessa voitte toimittaa asiakaspalveluumme valtakirjan, jolla voitte valtuuttaa esimerkiksi puolisonne tekemään muutoksia tilaamiinne palveluihin.

Mikä on suoramaksu?
Suoramaksu on palvelu, jossa pankki toteuttaa maksajan kanssa sovittujen laskujen maksamisen automaattisesti eräpäivänä. Suoramaksussa maksaja antaa pankilleen jatkuvan toimeksiannon maksaa tililtään laskuttajalle laskuttajan pankille sähköisesti lähettämän laskukopion perusteella. Janakkalan Jätteenkuljetus toimittaa maksajalle erillisen ilmoituksen laskusta.

Mikä on e-lasku?
E-lasku on kuluttajille suunnattu sähköinen lasku, joka toimitetaan suoraan verkkopankkiin, jossa maksajan tarvitsee ainoastaan tarkistaa ja hyväksyä lasku. Tarvittaessa laskun maksupäivää ja summaa voi muuttaa.

Miksi laskuni tulee e-laskuna? En ole tehnyt e-laskusopimusta
Todennäköisesti olette huomaamattanne hyväksyneet pankin tarjoaman e-laskuvaltuutuksen maksaessanne laskuanne verkkopankissa. E-laskun on voinut tilata myös henkilö, joka on maksanut edellisen laskun, esim. puolisonne. Jos ette halua vastaanottaa jatkossa e-laskuja, voitte purkaa e-laskusopimuksen verkkopankin kautta tai olemalla yhteydessä omaan pankkiinne. E-laskusopimuksesta meille ilmoittaa käyttämänne pankki. Janakkalan Jätteenkuljetus ei pysty purkamaan tai luomaan tätä e-laskusopimusta puolestanne.

Sain maksuhuomautuksen, mutta en ole saanut alkuperäistä laskua. Miksi on näin?
Lasku on lähtenyt teille e-laskuna, joten alkuperäinen laskunne löytyy verkkopankistanne. Mikäli ette voi käyttää e-laskupalvelua, tulee palvelusopimus purkaa oman pankkinne kanssa.

Mistä vaihtolavan hinta muodostuu?
Vaihtolavan hinta muodostuu vaihtolavan kuljetuksesta asiakkaan toimipisteeseen, toimipisteestä jätteen vastaanottopaikalle ja mahdollisista siirroista. Vaihtolavan tyhjennyksen yhteydessä veloitetaan kuljetuksen lisäksi jätteenkäsittelymaksu, joka on yleensä painoon perustuva. Lava saa olla toimipisteessä veloituksetta viisi vuorokautta, tämän jälkeen veloitamme asiakkaalta vuorokausittaisen lavavuokran.

Mitä kaikkea voin kierrättää?
Biojäte: Lajiteltu biojäte voidaan kompostoida joko kiinteistön omassa kompostorissa tai kerätä käsiteltäväksi käsittelylaitokseen. Kompostimultaa hyödynnetään esimerkiksi viherrakentamisessa.

Biojätteeseen voi laittaa: hedelmien ja vihannesten kuoret, suodatinpaperit poroineen, ruuantähteet, pilaantuneet elintarvikkeet.


Pienmetalli: Pienmetallia käytetään uuden metallin valmistukseen.

Pienmetalliin voi laittaa säilyketölkit ja metallipurkit, alumiinivuoat ja foliot, metallikannet, kruunu- ja kierrekorkit, pantittomat juomatölkit, tyhjät ja sivellinkuivat maalipurkit, tyhjät ja paineettomat aerosolipurkit sekä alumiinituubit ja korkit kierrätettynä. Huomioi, että vain tyhjät pakkaukset kierrätetään.


Keräyslasi: Keräyslasista valmistetaan muun muassa lasivillaa ja lasipakkauksia.

Keräyslasiin voi laittaa tyhjät lasipullot sekä tyhjät lasipurkit.


Keräyspaperi: Paperiteollisuudessa keräyspaperia prosessoidaan ja siitä poistetaan painoväri pesemällä. Pestystä massasta valmistetaan paperin raaka-ainetta. Keräyspaperia ovat sanoma- ja aikakauslehdet, mainokset ja esitteet, värilliset paperit, kirjekuoret ja uusiopaperi.Keräyskartonki: Keräyskartongista valmistetaan esimerkiksi hylsykartonkia. Keräyskartonkia ovat kartonkipakkaukset (esim. keksipaketit, pizzalaatikot), kartonkitölkit (esim. maito- ja mehutölkit), aaltopahvi, kartonkiset kertakäyttöastiat, paperikassit ja säkit, paperipussit (esim. sokeri- ja jauhopussit) sekä paperirullien hylsyt.

Keräyspahvi: Kierrätetystä pahvista valmistetaan erilaisia kartonkeja, ennen kaikkea hylsykartonkia. Keräyspahviin voi laittaa pahvilaatikot, ruskeaa kartonkia, voimapaperia, aaltopahvia ja ruskeat paperikassit. Etikettejä, teippiä tai hakasia ei tarvitse poistaa.

Lisätietoa hyötyjätteiden yleisistä kierrätyspisteistä löytyy www.kierratys.info sivustolta.

Vaarallisten jätteiden ja ongelmajätteiden kierrätyspisteet Hyvinkään Kapulan ja Hämeenlinnan Karanojan jätteenkäsittelyalueiden lisäksi toimialueellamme löytyvät osoitteesta
https://www.kiertokapula.fi/palvelut/jatteiden-vastaanotto/kuntien-vastaanottopisteet/